Хмельницькі поліцейські розшукали та затримали підозрюваного у наданні неправдивого повідомлення про замінування.

Працівники поліції Хмельницької області встановили особу та затримали 34-річного жителя Рахівщини, який повідомив про замінування житлового будинку в смт Летичів.
До 52-річної жительки смт Летичів зателефонував незнайомець та повідомив, що будинок, в якому проживає жінка, заміновано. Налякана жінка одразу звернулася до поліції. На місце події прибули вибухотехніки та слідчо-оперативна група. Фахівці ретельно обстежили будинок та прилеглу територію, але жодних вибухонебезпечних предметів не виявили. Після цього до справи взялися оперативно-технічні служби поліції.
Оперативники знайшли зловмисника аж на Закарпатті. Ним виявився 34-річний житель одного з сіл Рахівського району Закарпатської області. Раніше судимий за крадіжку чоловік перебував на іспитовому терміні, але це не зупинило його від вчинення нового правопорушення. За словами затриманого, йому стало нудно вдома і він вирішив розважитись, набравши випадковий номер та повідомивши незнайомій співрозмовниці, що будинок, де вона проживає, заміновано.
Працівники поліції затримали зловмисника та оголосили йому про підозру за ч. 1 ст. 259 Кримінального кодексу України (завідомо неправдиве повідомлення про замінування). Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від двох до шести років.