Минулої середи ввечері працівники Кам’янець-Подільського районного управління поліції під час спільного патрулювання з військовослужбовцями Нацгвардії зупинили для перевірки підозрілу жінку.

Професійна інтуїція правоохоронців не підвела — 42-річна харків`янка мала при собі дві пластикові ємності з невідомою речовиною, схожою на наркотичну.
Речниця райвідділу поліції, капітан поліції Тетяна Чубар розповіла, що правоохоронці за процесуального керівництва прокуратури провели санкціонований обшук за місцем тимчасового проживання жінки в місті над Смотричем та виявили в неї цілу нарколабораторію для виготовлення синтетичних наркотиків. Слідчі вилучили з помешкання затриманої знаряддя для вживання наркотиків, пластикові ємності з ймовірно наркотичними речовинами, пакетики для їх фасування, відповідні записи та комп’ютерну техніку. Всі речові докази направлені для проведення спеціалізованих експертиз.
Як зазначила прес-офіцер, жінку поліцейські затримали в порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України. Наразі вона перебуває в ізоляторі тимчасового тримання. Вирішується питання про оголошення їй підозри та обрання запобіжного заходу. За цим фактом слідчі Кам’янець-Подільського районного управління поліції відкрили кримінальне провадження за ч. 2 ст. 311 Кримінального кодексу України «Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання прекурсорів», проводиться досудове розслідування. За скоєне жінці може загрожувати кримінальна відповідальність у вигляді позбавлення волі строком від двох до п’яти років.