У квітні співробітники УСБУ у Хмельницькій області  викрили та затримали місцеву мешканку, яка допомогала окупантам.  Зокрема, у квітні, за надісланими нею даними, окупанти нанесли ракетний удар по території Полонської ОТГ.

За грошову винагороду вона  збирала та передавала  розвіддані представнику спецслужби рф.
Агентеса повідомляла  інформацію про розташування військових частин та підприємств регіону, які працюють на Укроборонпром.  Вона відслідковувала переміщення військової техніки та передавала географічні координати залізничних станцій, через які  здійснювалось її транспортування на передову.
Крім того зловмисниця займалася антиукраїнською агітацією та пропагандою. Поширювала матеріали із закликами до вчинення умисних дій з метою зміни меж території та державного кордону України, виправдовуванням  та схваленням російської агресії, а також дискредитацією української влади і Збройних сил України.
Для розповсюдження пропагандистських «дописів» та репостів із російськими наративами  вона створила інформаційний паблік у Фейсбук.  
Слідчі УСБУ оголосили  фігурантці про  підозру  за ст. 109 (насильницька зміна чи повалення конституційного ладу або захоплення державної влади), ст. 110 (посягання на територіальну цілісність), ст. 111 (державна зрада), ст. 436-2 (виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії Російської Федерації проти України, глорифікація її учасників) Кримінального кодексу України.
Заходи з викриття  здійснювали співробітники СБУ у Хмельницькій області  за процесуального керівництва обласної прокуратури.
Нагадуємо: відтепер покарання за державну зраду в умовах воєнного стану стало ще суворішим – 15 років в’язниці або довічне позбавлення волі з конфіскацією майна.