У травні минулого року 24 – річний житель Хмельницького району створив в соціальній мережі «Інстаграм» фіктивний онлайн – магазин «black_dox_khm», де розмістив оголошення про продаж неіснуючих подарункових наборів із різноманітною електротехнікою. 

Усі, хто хотів випробувати свою «удачу», мали заплатити від 200 до 300 грн, після чого шахрай обіцяв надіслати виграшний набір. Однак жодний покупець їх не отримав. Правопорушнику повідомлено про підозру та скеровано обвинувальний акт.

Прокурори Окружної прокуратури міста Хмельницького в суді довели його винуватість у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч.ч.1,2 ст. 190 КК України (шахрайство). Вироком суду йому призначено покарання у виді 1 року 6 місяців обмеження волі із встановленням іспитового строку.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювалось слідчим відділом Хмельницького районного управління поліції ГУНП в області за оперативного супроводу відділу протидії кібезлочинам в Хмельницькій області Департаменту кіберзполіції Національної поліції України