Місцевий житель з початку повномасштабного російського вторгнення систематично поширював через персональну сторінку в забороненій соціальній мережі «Однокласники» негативні статті відносно української влади та військовослужбовців Збройних сил України.

Своїми репостами він схвалював загарбницькі дії представників збройних формувань рф та органів влади держави-окупанта.
Підтримувала “політику путіна” і фельдшерка з Хмельницького, яка також в соцмережах регулярно розповсюджувала дописи з російською пропагандою.
За публічного обвинувачення Хмельницької обласної прокуратури та Окружної прокуратури міста Хмельницького суд визнав винними двох хмельничан у здійсненні колабораційної діяльності (ч. 1 ст. 111-1 Кримінального кодексу України).Вироком Хмельницького міськрайонного суду колаборантів засуджено та призначено покарання у виді позбавлення права обіймати посади, пов’язані з виконанням організаційно-розпорядчих і адміністративно-господарських функцій в органах державної влади та місцевого самоврядування, на 10 років.
Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювалось Хмельницьким районним управлінням поліції ГУНП в області та слідчим відділом Управління СБУ у Хмельницькій області.