Встановлено, що майстер лісу Дашівського досвідного лісомисливського господарства у Вінницькій області віддав 350 кубометрів деревини вартістю 700 тис. гривень невідомим особам без оформлення жодних документів, які б засвідчили продаж. Гроші за деревину держпідприємство не отримало.

Також цей працівник лісового господарства допустив незаконні рубки півтисячі дерев різних порід. Він не слідкував за відведеною йому територією, не виявляв незаконні порубки та «не помічав» «чорних» лісорубів. Через такі дії держава втратила приблизно 4 млн гривень.
Подібну злочинну недбалість ДБР виявило і на Буковині. Тут лісник Герцаївського спеціалізованого лісництва агропромислового комплексу також допустив незаконні рубки близько сотні дерев. Сума завданих збитків перевищила 870 тис. гривень.
Завдяки роботі ДБР у вказаних кримінальних провадженнях державі відшкодовано понад 1 млн гривень. Робота із компенсації коштів до бюджету триває.
Майстер лісу Дашівського досвідного лісомисливського господарства та Герцаївського спеціалізованого лісництва агропромислового комплексу підозрюються у службовій недбалості, що спричинила тяжкі наслідки (ч. 2 ст. 367 КК України).
Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 5 років.
Процесуальне керівництво досудовим розслідуванням здійснює Вінницька та Чернівецька обласні прокуратури.