Не секрет, що Україна нині серед лідерів в Європі за показниками порушень Правил дорожнього руху, кількістю автомобільних аварій, смертності і каліцтв від них. На жаль, не є винятком і наша область. Невтішні підсумки минулого року свідчать про те, що більшість ДТП стається через нехтування водіями Правилами дорожнього руху, неуважністю на дорозі. Прикро, що саме ці причини продовжують супроводжувати багатьох власників автівок і в нинішньому році.

Свідчення тому, дорожньо-транспортна пригода, що сталася минулого недільного дня близько 10:15 на автодорозі Житомир – Чернівці на виїзді з міста Дунаєвець, коли 32-річний водій автомобіля «Фіат Добло», який мав маршрут з колишнього райцентру в напрямку Хмельницького, з’їхав автівкою із проїжджої частини та перекинувся. Внаслідок автопригоди постраждав не лише він, але й п’ятеро його пасажирів, серед котрих – шестирічний хлопчик. Усіх доправили до медичного закладу з травмами різного ступеня тяжкості. Правоохоронці повідомили, що загрози їхньому життю немає. Наразі слідчі Кам’янець-Подільського районного управління поліції за фактом аварії відкрили кримінальне провадження та встановлюють усі обставини автопригоди.
Не «забарилася» на Хмельниччині нинішнього тижня ще одна автопригода, а саме, 10 січня близько 16:30 години на автодорозі неподалік Теофіполя. Пресслужба поліції Хмельницької області інформує, що 61-річний місцевий житель, керуючи автомобілем Dacia, допустив з’їзд на узбіччя із подальшим зіткненням із деревом. Внаслідок аварії водій та його 38-річна пасажирка отримали тілесні ушкодження та були госпіталізовані до Теофіпольської багатопрофільної лікарні. За цим фактом слідчі поліції відкрили кримінальне провадження за ч.  1 ст.  286 (Порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами) Кримінального кодексу України і наразі встановлюють усі обставини події.
У Нацполіції вкотре наголошують, що автомобіль – це транспортний засіб підвищеної небезпеки. Тому від зібраності та уваги водія залежить дуже багато, в тому числі й життя учасників дорожнього руху.