Надрукувати
Категорія: Кримінал
Перегляди: 435

З листопада 2016 по жовтень 2018 року, з метою особистого збагачення та зловживаючи службовим становищем, він вносив у банківські платіжні системи підприємства завідомо неправдиві відомості про зарахування на свій картковий рахунок «заробітної плати» та перераховував кошти на власну користь.

Маючи намір приховати походження одержаних незаконним шляхом коштів, переводив їх у готівку, на інші банківські рахунки та рахунки третіх фізичних осіб, а також сплачував різні платежі. В результаті вказаних дій комунальному підприємству завдано майнової шкоди на суму понад 1,6 млн грн. Кримінальне провадження розпочато за заявою новопризначеного директора, який виявив нестачу. Під час слідства встановлено, що кошти привласнив колишній головний бухгалтер підприємства.
За публічного обвинувачення Окружної прокуратури міста Хмельницького суд визнав винним колишнього головного бухгалтера одного із комунальних підприємств Хмельницької міської ради у привласненні коштів територіальної громади в особливо великих розмірах (ч. ч. 3, 5 ст. 191, ч. 1 ст. 209, ч. 3 ст. 362 КК України). Його засуджено до 8 років позбавлення волі з позбавленням права займатись діяльністю та обіймати посади, пов’язані з організаційно-розпорядчими та адміністративно-господарськими функціями, на строк 3 роки та з конфіскацією всього майна, окрім житла.
 Суд зобов’язав засудженого відшкодувати усі завдані збитки.