Зловмисники ошукали двох фермерів з Тернопільщини, продавши їм неіснуючі добрива. Аграрії перерахували шахраям понад мільйон гривень, спокусившись низькою ціною. Про це повідомила пресслужба національної поліції в Тернопільській обл.

Як розповіли у відомстві, обоє господарників замовили у підприємства, яке начебто зареєстроване у Харкові, мінеральні добрива, однак після оплати половини вартості товару постачальники перестали виходити на зв’язок.
Як встановили поліцейські, товариство з обмеженою відповідальністю, з яким уклали договори фермери, начебто зареєстроване, проте чи інформація актуальна на даний час, чи шахраї лише називалися представниками цієї компанії — з‘ясовується. Зі слів потерпілих, перемовини та переписку з менеджерами товариства вони вели в телефонному режимі та з допомогою електронної пошти.
«Один із заявників перерахував зловмисникам майже мільйон гривень, інший — майже двісті тисяч. Спокусилися на низьку ціну. Щойно гроші були зачислені на вказані невідомими особами рахунки, зв’язок обірвався», — зазначили у нацполіції.
Відомості за обидвома фактами внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за статтею шахрайство. Тривають слідчі дії.