У Шепетівському суді було задоволено позови прокуратури про конфіскацію земель сільськогосподарського призначення, що незаконно перебували у власності громадян рф. Про це повідомили на сторінці Шепетівська окружна прокуратура.

Як повідомляє сайт міста Шепетівка, Шепетівським міськрайонним судом задоволено 4 позовних заяви Шепетівської окружної прокуратури, поданих в інтересах держави в особі головного управління Держгеокадастру в Хмельницькій області про конфіскацію 6 земельних ділянок сільськогосподарського призначення загальною площею 5,19 га вартістю 123,9 тис грн, що розташовані на території Шепетівського району, які незаконно перебували у власності громадян російської федерації.
Так, відповідно до ст. 13 Конституції України, земля є об’єктом права власності Українського народу. Положеннями статті 81 Земельного кодексу України перебачено, що землі сільськогосподарського призначення, прийняті у спадщину іноземцями, а також особами без громадянства, протягом року підлягають відчуженню. Водночас громадянами рф вищевказані норми земельного законодавства України не виконано, у зв’язку з чим прокуратурою здійснено захист інтересів держави в суді.