Як встановили правоохоронці, зловмисник видавав себе за автодилера. Користуючись попитом на іноземні автівки, він пропонував придбати елітні транспортні засоби з-за кордону. За доставку товару та власне за саме авто просив повну передоплату. Після отримання коштів зв’язок з чоловіком переривався.

Таким чином шахраю вдалось ошукати одне подружжя потерпілих на 253 тисячі гривень, іншу родину — більше ніж на шістсот тисяч гривень.
Ще двох своїх жертв зловмисник вводив в оману впродовж трьох років.
У місцевої жительки шахрай виманив 3 тисячі доларів та більше п’яти тисяч євро на авто з-за кордону. Ще один ошуканий віддав шахраю 6 тисяч доларів у борг. Роками позичені гроші «товариш» обіцяв повернути, навіть віддав начебто своє авто як заставу. А вже за деякий час до потерпілого звернувся реальний власник автомобіля з вимогою його повернути. Виявилось, що заставна автівка була орендована.
Наразі усі махінації спритника розслідують правоохоронці. Зловмиснику оголосили підозру. Санкції інкримінованих статтей передбачають альтернативні покарання, найсуворіше з яких — позбавлення волі строком до восьми років.
Суд обрав чоловіку запобіжний захід у вигляді домашнього арешту із застосуванням електронного засобу контролю.