Зловмисником виявився 35-річний хмельничанин, який і раніше притягувався до кримінальної відповідальності за вчинення шахрайських дій. Перебуваючи на іспитовому терміні, аферист продовжив ошукувати довірливих громадян.

Поліцейські встановили, що 35-річний чоловік на одному з популярних інтернет-майданчиків розміщував неправдиві оголошення про продаж різних товарів: дров, радіаторів, парогенераторів, бочок «Єврокуб» тощо. Після отримання завдатків на карткові рахунки зловмисник видаляв оголошення з мережі та припиняв виходити на зв’язок.
Слідчі зібрали докази причетності підозрюваного до близько 40 епізодів шахрайських дій.
Під час санкціонованого обшуку поліцейські вилучили у шахрая ноутбук, декілька мобільних телефонів, банківські картки та близько десяти сім-карток.
Слідчі Хмельницького районного управління поліції за процесуального керівництва прокуратури оголосили чоловікові підозру за ч. 3 ст. 190 (Шахрайство, вчинене шляхом незаконних операцій з використанням електронно-обчислювальної техніки) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі строком від трьох до восьми років. Наразі обвинувальний акт вже скеровано до суду.