Надрукувати
Категорія: Кримінал
Перегляди: 349

24 жовтня 2020 року пізно ввечері сім’я хмельничан відчула себе погано. Діти та мати почали блювати. Запідозрили харчове отруєння або ротавірусну інфекцію, тому вночі викликали «швидку допомогу».

Лікарка, яка приїхала на виклик у складі бригади екстреної медичної допомоги, не в повній мірі провела визначення життєвих показників та обстеження для виявлення потенційних причин нудоти і блювання у малолітніх дітей та встановила хворим невірний діагноз.
 Як виявилось, діти отруїлись чадним газом. Коли швидка приїхала вдруге, 4-річний хлопчик вже не дихав, його 9-річний брат - помер через два дні в реанімації.
 За процесуального керівництва Хмельницької обласної прокуратури повідомлено про підозру лікарю станції екстреної медичної допомоги у неналежному виконанні професійних обов’язків, що спричинило тяжкі наслідки для неповнолітніх (ч. 2 ст. 140 КК України).
 Лікарці загрожує покарання у виді обмеження волі на строк до 5 років або до 3 років позбавлення волі, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років.
Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюється слідчим управлінням ГУНП у Хмельницькій області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.