Це тверде правило ще і ще раз нагадує і попереджає, що халатність водіїв на дорогах, є однією з головних причин дорожньо-транспортних пригод. На жаль, часто-густо нехтування цим призводить не лише до каліцтва, а й коштує життя. Підтвердження цьому — чимала кількість ДТП, які було скоєно водіями Хмельниччини лише за останні дні.

Так, нещодавнього недільного вихідного по обіді на трасі Житомир — Чернівці неподалік села Колибаївка, що на Кам’янеччині, сталася дорожньо-транспортна пригода, під час якої зазнали серйозних травм троє людей. Як зазначають у ДСНС області, за викликом одразу було спрямовано рятувальне відділення 5 Державної пожежно-рятувальної частини. На місці події рятувальники відімкнули акумуляторні батареї автівок, аби запобігти загорянню, а також перекрили вентиль газобалонного обладнання. На щастя, обійшлось без жертв.

Днями дорожня аварія сталася на автодорозі неподалік Ярмолинець. Попередньо встановлено, що 29-річний місцевий житель, у стані алкогольного сп’яніння, керуючи автомобілем «Мазда», допустив наїзд на 47-річного ярмолинчанина, який рухався узбіччям у попутному напрямку. Внаслідок аварії травмований пішохід був госпіталізований до травматологічного відділення Ярмолинецької багатопрофільної лікарні. Минулого тижня, неприємна пригода сталася в обласному центрі на перехресті вулиць Заводської та Трудової. 46-річний місцевий житель, керуючи автомобілем «Рено», здійснив наїзд на 80-річну пенсіонерку, яка перетинала проїжджу частину дороги по регульованому пішохідному переході. Внаслідок цього вона отримала тілесні ушкодження та була госпіталізована до Хмельницької міської лікарні. За цим фактом слідчі Хмельницького районного управління поліції відкрили кримінальне провадження  і наразі встановлюють усі обставини події.
Статистика також свідчить, що з настанням весняно-літнього періоду збільшується кількість ДТП, які скоюють мотоциклісти. Скажімо, наприкінці травня поблизу села Колодіївка Кам’янець-Подільського району 29-річний житель селища Стара Ушиця, керуючи мотоциклом «Ямаха», не впорався з керуванням і з’їхав у кювет. Внаслідок аварії 25-річна пасажирка мотоцикла з різними тілесними травмами була госпіталізована до реанімаційного відділення Кам’янець-Подільської міської лікарні. Надано медичну допомогу і водієві. Ще одна дорожньо-транспортна пригода за участю мотоцикліста сталася у місті над Смотричем. Так, на вулиці Ценського відбулося зіткнення мотоцикла «Ява» під керуванням 47-річного жителя Слобідки-Рихтівської та автомобіля «Опель Вектра», за кермом якого перебував 31-річний житель села Панівці. Мотоцикліст отримав тілесні ушкодження і був госпіталізований до Кам’янець-Подільської багатопрофільної центральної лікарні.
Не можу не зіслатись на узагальнені статистичні дані початку червня, які свідчать, що незважаючи на серйозні покарання за порушення правил дорожньо-транспортного руху, деякі власники автівок вважають, що закони писані не для них. Так, за добу (4 червня) до підрозділів ГУНП у Хмельницькій області надійшло 394 повідомлення про події та правопорушення. З них по лінії безпеки дорожнього руху складено 121 адміністративний протокол, 14 — за керування транспортом у нетверезому стані. Зареєстровано одну ДТП, в якій одна людина отримала тілесні ушкодження, а також 16 ДТП без травмованих. За добу перед вихідними по лінії безпеки дорожнього руху складено 197 адміністративних протоколів, з них 7 — за керування транспортом у нетверезому стані.
Зареєстровано 15 ДТП без травмованих.
Наведені факти — далеко не повна статистика ДТП, які були скоєні останнім часом на автошляхах області. Але вони ще і ще раз мають нагадати водіям, що неуважність за кермом — здоров’я та життя коштує.