«Хмельницьким розгулює озброєний  неадекватний чоловік», —  звістку, що ледь не  добу тримала у напрузі подолян, переповідали-обговорювали усі  і скрізь. Стрільця взяли. Паніка вщухла. Залишилася лише цікавість — що ж насправді сталося?

Вечірньої пори   в магазині «Карат», що на вулиці Проскурівського підпілля в обласному центрі,  невідомий відкрив стрілянину. З обрізу мисливської рушниці влучив у 38-річну продавщицю та її 31-річного чоловіка.
Жінку відразу доправили до реанімації, оскільки куля пройшла недалеко від серця, пробивши легеню. Потерпілу  прооперували, тож наразі її життю нічого не загрожує. Чоловікові «стрілець» цілився у голову, та поранив у щелепу.
Далі, як у гостросюжетному бойовику, зловмисник тікав, відстрілюючись від правоохоронців. При цьому поранив випадкового 47-річного перехожого. Усіх від нього постраждалих доправили до лікарні, прооперували. А стрільця тим часом слід простиг. Його особу поліцейські встановили доволі оперативно, й,  організувавши спецоперацію,  затримали.
Взяли  підозрюваного  після обіду наступного дня. Він — вийшов із Лісогриновецького  лісу, бо… замерз і втомився переховуватися.  Затримка відбулася на Озерній, на кінцевій зупинці тролейбусів. Спротиву  не чинив, був уже без зброї. Хто ж це мало не призвів до загибелі людей?
Сорокадев’ятирічний хмельничанин Олександр Рачков,  до слова, з кримінальним минулим, пояснити свого вчинку не міг. «Як  це сталося, не можу збагнути й досі», — запевнив журналістів.
Правоохоронцям  Рачков повідав детективну історію, що на зупинці громадського транспорту його сильно образили, вдарили в обличчя. Щоправда, кривдників не називає. Тоді він пішов додому, взяв обріз, а далі — ви вже знаєте.
Наразі  з підозрюваним працюють правоохоронці, інформують у секторі комунікації Національної поліції України в  області. Міру покарання йому визначить суд.