Надрукувати
Категорія: Кримінал
Перегляди: 137

Працівники ДБР повідомили про підозру у дезертирстві військовослужбовцям, причетним до розстрілу поліцейських на Вінниччині. Також перевіряється інформація щодо викрадення підозрюваними вибухівки та зброї з підрозділу їх військової частини.

За даними слідства, 19 квітня 2024 року, військовослужбовці: батько та син - самовільно покинули військову частину в Одеській області. Вони викрали табельний пістолет, який був закріплений за одним з них. Надалі, близько 2 години ночі 20 квітня 2024 року у Вінницькій області, фігуранти поцілили у правоохоронців та втекли з місця події. 

"Вони були встановлені і перебували у закинутій будівлі. Мали намір виїхати за кордон", - повідомила речниця Національної поліції Олена Бережна в ефірі телеканалу 1+1 в рамках інформаційного марафону.

Правоохоронці затримали їх 21 квітня 2024 року в селі Липецьке Подільського району Одещини. 

Розслідування за ст. 348 (вбивство або замах на вбивство працівника правоохоронного органу) проводить Національна поліція України. Працівники ДБР повідомили затриманим про підозру у дезертирстві зі зброєю, здійснену в умовах воєнного стану (за ч. 4 ст. 408 КК України). Вирішується питання щодо обрання запобіжного заходу їм у вигляді тримання під вартою. Процесуальне керівництво здійснює Одеська спеціалізована прокуратура у сфері оборони Південного регіону.

Нагадаємо, що в ніч на 20 квітня поблизу села Яланець Бершадської ОТГ на Вінниччині відбувся розстріл двох працівників поліції. Поліцейські зупинили легковий автомобіль. Під час перевірки пасажири авто застосували вогнепальну зброю. Один працівник поліції загинув, другий отримав поранення.