Надрукувати
Категорія: Кримінал
Перегляди: 978

Чи винні діти у тому, що хочуть солодощів і гратися? Це абсолютно природна потреба. А ось хто винен у тому, що такої можливості у них нема: держава чи батьки?.. Питання, певно, дискусійне, а може, й риторичне. Але оця дитяча закономірна потреба спонукала двох  маленьких  братиків до злочину. Що далі?
Близько третьої години ночі в одному із сіл  Чемеровецького  району дев’ятирічний і шестирічний братики пограбували... крамницю. Взяли лише цукерки та іграшки, але вже, певно, ну дуже хотіли солодощів і машинок, адже сума поцупленого склала  близько 10 тисяч гривень.

Хлопчиків виховує матір. Жінка ніде не працює, тож живе сім’я, здебільшого, на «дитячі» гроші, розповідають у секторі комунікацій ГУ Нацполіції в області. Тому братики   рідко  бачать солодощі і новенькі іграшки.
Напередодні крадіжки вони заходили в магазин і запримітили, що їм треба. Продумали  деталі «справи», та вночі пішли на “діло”. Розбили вікно, залізли в магазин… Понабирали  солодощів та іграшок. Вони так тішилися «обновкам», що почали гратися прямо дорогою додому. Тож  порозгублювали частину краденого, як у мультику Дід Мороз.  Саме ця іграшкова стежка і привела правоохоронців до винуватців крадіжки. Викраденими  речами награтися не встигли – їх, зрозуміло,  вилучили.
Зараз хлопчики шкодують про скоєне. Через  вік, звісно,  до кримінальної відповідальності притягувати їх не будуть. А от до матері у правоохоронців питань чимало. За дітей перед Фемідою відповідатиме вона.