Поліція постійно попереджує громадян, щоб були обачними і  уникали контактів з людьми, які пропонують «зняти порчу», «родове прокляття» і тому подібні дурниці. Зазвичай такі пропозиції закінчуються зникненням не «порчі», а грошей довірливих клієнтів. Але не усі громадяни дослухаються до застережень правоохоронців.

Надто довірливим виявилося подружжя пенсіонерів із села М’якоти Ізяславського району. До будинку стареньких зайшли дві незнайомі жінки і почали говорити про те, що на пенсіонерів наведена страшна порча, але вони можуть її відробити. Спочатку шахрайки викачували «порчу» яйцями, потім взялися за інші ритуали. Одна зі зловмисниць вивела дідуся на вулицю, де продовжила «шаманити». Тим часом інша так задурила голову бабусі, що та віддала шахрайці усі заощадження пенсіонерів — 48 тисяч гривень. Як тільки зловмисниці отримали гроші, поспіхом покинули господарство.
Коли потерпілі прийшли до тями і зрозуміли, що віддали незнайомкам усі гроші, які збирали на «чорний» день, звернулися за допомогою до поліції.
За цим фактом працівники Ізяславського відділення поліції відкрили кримінальне провадження за          ч. 2 ст. 190 «Шахрайство» Кримінального кодексу України. Наразі вживаються всі можливі заходи з розшуку зловмисниць.
Поліція просить подолян критично ставитися до пропозицій незнайомих людей, які пропонують «екстравагантні послуги».