Зізнаємося, житейська драма, що сталася в Клиновому Городоцького району, вразила нас не менше, аніж односельців обвинуваченої. Вони розповідали, що та задушила стареньку, яку доглядала, подушкою.

Тим часом суд був зобов’язаний ретельно дослідити всі обставини злочину. А нашим обов’язком було перевірити всі факти до кінця.
Тепер же, коли Ярмолинецький районний суд виніс вирок зловмисниці, прояснився і механізм вчинення вбивства. Від такої «правди життя» , зізнаюсь, мурахи по шкірі.
Змучена жахливими обставинами свого згасаючого життя, терплячи невимовні страждання замкненого в клітці болю тіла, стара виливала свої відчай і біль на також немолодій доглядальниці.
Непереливки було тій. Натрудившись та настраждавшись за життя (як ми вже розповідали), вона заледве стримувала себе, аби не вчинити чогось непоправного.
Та якось, обронена в хвилину найбільшого відчаю фраза «то візьми та й задуши мене, аби ж я не мучилася», врешті-решт стала фатальною.
Під час чергової взаємної неприязні та суперечки рішення, яке настирливим черв’яком точило свідомість, було прийнято. Жінка тричі вдарила кулаком по обличчю своїй і без того знесиленій жертві. А далі рішуче закрила їй рот лівою рукою, а правою стиснула шию...
Свій шок убивця запила горілкою.
Коли за дві години потому на місце злочину прибули правоохоронці, жінка відразу в усьому зізналася. Кошти, які в неї знайшли при обшуку, вона, як пояснила, не вкрала, а взяла в шафі старої, щоб поховати свою жертву.
Суд першої інстанції визнав «умисне протиправне заподіяння смерті іншій людині» за ст. 115 КК України. Однак, призначаючи покарання, колегія суддів під головуванням судді В. М. Мазурчака встановила й обставини, що пом’якшують чи обтяжують покарання.
Тож як пом’якшуючі обставини на підставі ст. 67 КК України суд визнав щире каяття підсудної та активне сприяння розкриттю злочину, окрім того, її похилий вік.
Обставина, яка обтяжує покарання відповідно до ст. 67 КК України з вчинення злочину до особи похилого віку. Обставина перебування в стані алкогольного сп’яніння в момент вбивства як обтяжуюча не врахована, адже цей факт не доведено.
Суд також врахував слабке здоров’я обвинуваченої, позитивну характеристику від односельчан, те, що вона народила та виростила п’ятьох дітей і нагороджена «Медаллю материнства».
Таким чином остаточне покарання суд призначив нижче від найнижчої межі, встановленої      ч. 1 ст. 115 КК України, — шість років позбавлення волі. На сьогодні вирок ще не набув законної сили. Як запобіжний засіб злочинницю тримають під вартою.
Свою справу, намагаючись бути максимально об’єктивними, судді зробили. Та з яким страшним тягарем на душі доживатиме віку 63-річна жителька Клинового?! Яким, як мовлять священики, буде над нею останній Божий суд?
Подумаймо і над тим, якими були останні дні і хвилини життя тієї, яка мала би викликати найбільше співчуття та прощення за свої виплеснуті в найважчі моменти слова. Зрештою, якими б важкими не були обставини, ніхто ніколи не може позбавляти людину життя! І Божий, і людський суд у цьому одноголосні.