Житель Хмельницького незаконно зберігав тютюн для продажу на півмільйона гривень.

Співробітники податкової міліції Головного управління ДФС у Хмельницькій області вилучили з незаконного обігу велику партію тютюну, призначеного для подальшої реалізації.
У рамках проведення операції «Акциз-2019» фіскали встановили, що один із жителів обласного центру  зберігає велику партію тютюну без марок акцизного податку. Продукцію правопорушник реалізовував місцевим жителям, у тому числі через систему обміну миттєвими повідомленнями в мобільних додатках.
За результатами проведених заходів з незаконного обігу вилучено 175  кілограмів тютюну на загальну суму 534 тисячі гривень.
За даним фактом складено протокол за статтею 164-5 – зберігання або транспортування алкогольних напоїв чи тютюнових виробів, на яких немає марок акцизного податку встановленого зразка, Кодексу України про адміністративні правопорушення.
До речі, на Хмельниччині це не перший випадок фіксації великої партії тютюну, призначеної для тіньового збуту. Місяць тому податкові міліціонери вилучили у одного з мешканців краю 480 кілограмів цього підакцизного товару загальною вартістю 1,2 мільйона гривень.