Надрукувати
Категорія: Кримінал
Перегляди: 556

перебував тридцятичотирирічний подолянин. На жаль, це не гіпербола, не літературний прийом, — людина була рабом у прямому значенні цього слова. Чоловік гарував на господарстві родини з Буринського району, що на Сумщині. За важку працю він не отримував ані копійки, про чистий одяг й не мріяв, жив у літній кухні, спав на старому дивані, вкриваючись лахміттям. Звільнитися з полону допоміг випадок. Хоч і трагічний.

  У 2016 році чоловік приїхав до столиці у пошуках заробітку. На залізничному вокзалі до нього підійшла жінка і запропонувала тимчасову роботу в неї вдома, пообіцяла пристойний заробіток, інформують у секторі комунікацій ГУ Нацполіції в області. Після приїзду в заробітчанина відібрали документи і змусили важко працювати, про гроші, звісно, вже не згадували.
 «Зі слів чоловіка, через деякий час у гості до його «роботодавців» приїздить мати з Сумщини, — розповідає Валерій Строкач, т. в. о начальника кримінальної поліції ГУНП в Сумській області, — і забирає його із собою. Так наш потерпілий потрапляє до іншої родини. Живе в селі. І також безправний. Працює і на «господарів», і на їхніх знайомих. Всі зароблені гроші в нього відбирають. Дії контролюють. Він скаржиться на погане самопочуття, але на це ніхто не звертає уваги. Врятував його випадок. Чоловіка послали купити щось у магазині. Дорогою йому стає зле, і швидка забирає до лікарні, де йому роблять операцію».
 Трохи одужавши, чоловік прийшов до своїх «господарів» уже з правоохоронцями. Члени родини, в якій працював чоловік, запевняють, що все було за згодою і за гроші, тож свої дії протиправними не вважають, кажуть у секторі комунікацій ГУ Нацполіції Сумської області. Поліцейські ж іншої думки. Жінці, яка привезла потерпілого до свого будинку, вже повідомлено про підозру. Потерпілий наразі перебуває на обстеженні в одному з лікувальних закладів Сум. Незабаром повернеться на батьківщину, де його очікують рідні.