Надрукувати
Категорія: Кримінал
Перегляди: 422

Відповідно до доручення Прем’єр-міністра України Олексія Гончарука від 21 січня 2020 року з метою підвищення ефективності роботи із запобігання та боротьби з незаконними рубками, попередження розкрадання лісопродукції Держлісагентство поставило завдання обласним управлінням лісового та мисливського господарства залучати працівників поліції до проведення спільних рейдів у складі мобільних рейдових груп, створених на підприємствах лісового господарства.

У Хмельницькому ОУЛМГ це доручення взято до негайного виконання. Спільні рейдові бригади державної лісової охорони й поліції вже провели кілька виїздів. Так, вночі 24 січня в Славутському районі, в лісосмузі поблизу залізничної колії орудували лісокрадії. Вони повантажили й почали вивозити на автомобілі «Урал» пиловник дубовий. Хапуг помітили співробітники воєнізованої охорони залізниці. Операцію із затримання очолили працівники державної лісової охорони Славутського лісгоспу. Як виявилося, злодії звалили понад двадцять відбірних дубів діаметром майже 60 сантиметрів.
 Крадіїв почали переслідувати працівники лісової охорони разом з офіцером поліції. Один злодій утік на автомобілі, однак його спільників відрізали від вантажівки легковиком лісової охорони. Водій машини, на якій перевозили незаконно зрізані дуби, під час затримання чинив злісну непокору працівникам правоохоронних органів. Коли вантажний автомобіль з пошкодженим колесом застряг у ріллі, водій вистрибнув з машини й спробував втекти. Проте поліцейський наздогнав його. Злодій завдав правоохоронцю декілька сильних ударів у голову й тулуб, спричинивши тілесні ушкодження.
Зловмисника затримали. Ним виявився 27-річний житель Славути. Його спільників розшукують.
Працівники поліції відкрили кримінальні провадження за ч. 2 ст. 345 Кримінального кодексу України (погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу) та ч.1 ст. 246 (незаконна порубка, або незаконне перевезення, зберігання, збут лісу).
Слідчі дії в рамках двох кримінальних проваджень тривають.