15-річна дитина подала позов до суду з проханням позбавити його батьків батьківських прав. Це ж уявіть лишень, скільки тій дитині довелося пережити.

Полонський районний суд задовольнив позов 15-річного хлопця: позбавивши його батька і матір батьківських прав, а також стягнув з них аліменти на його утримання. Про це повідомляється на  сайті суду. «Стягнути аліменти на утримання сина з кожного в розмірі по 50 відсотків прожиткового мінімуму для дитини відповідного віку до досягнення нею повноліття», — йдеться в повідомленні.
Свій позов юнак пояснив тим, що від народження живе з бабусею і дідусем, а батьки про нього ніколи не дбали, ведуть аморальний спосіб життя, зловживають алкоголем і своєю поведінкою його дискредитують. Позивач вважає, що такі дії відповідачів «свідчать про ухилення їх від виконання своїх батьківських обов’язків, тому є всі підстави для позбавлення їх батьківських прав, і що таке позбавлення буде відповідати його інтересам як дитини».
На суді просила позбавити батьківських прав свого сина і невістку і бабуся, з якою живе онук. Жінка підтвердила, що ті пиячать, від догляду за хлопчиком і від його виховання самоусунулися, а онук соромиться своїх батьків. Відповідачі ж не заперечували проти позбавлення їх батьківських прав...