Надрукувати
Категорія: Кримінал
Перегляди: 369

Працівники управління протидії наркозлочинності зі слідчими СУ ГУНП в області та  з бійцями роти поліції особливого призначення задокументували злочинну діяльність організованої групи. Підозрювані продавали жителям області та постачали у виправні колонії метадон, призначений для замісної підтримувальної терапії наркозалежних.

Організатором злочинної схеми виступив 51-річний хмельничанин, інформують у секторі комунікацій обласної поліції. Чоловік на громадських засадах працював психологом у всеукраїнській громадській організації, яка займалася розвитком замісної підтримувальної терапії для наркозалежних осіб у рамках чинної загальнодержавної програми протидії ВІЛ-інфекції/СНІДу і здійснювала профілактику серед споживачів ін’єкційних наркотиків з метою їх подальшої реабілітації. Мудро. Бо ж замість того, аби надавати психологічну підтримку та проводити профілактичну роботу серед хворих, які прагнуть зцілитися від наркоманії, чоловік вирішив заробити на чужій біді. Він знайшов спільників і розробив схему: облаштував усе так, що наркозалежні, які проходили лікувальний курс, самі віддавали йому частину призначеного їм препарату.
Відкрите кримінальне провадження. Організатор групи затриманий, він під вартою. Вирішується питання щодо оголошення підозри решті осіб, причетних до кримінального правопорушення.