Слідчі територіального управління Державного бюро розслідувань, розташованого у місті Хмельницькому, повідомили про підозру молодшому інспектору «Житомирської установи виконання покарань». Він підозрюється у незаконному придбанні, зберіганні та перевезенні з метою збуту особливо небезпечних наркотичних засобів, вчинених за попередньою змовою групою осіб у великих розмірах (ч. 2 ст. 307 Кримінального кодексу України).

За попередньою інформацією, інспектор домовився із ув’язненим про передачу йому наркотичних засобів за грошову винагороду. У серпні 2019 року підозрюваний придбав наркотичні засоби та приніс до установи виконання покарань кокаїн, канабіс та метадон.
Процесуальне керівництво досудовим розслідуванням у кримінальному провадженні здійснює прокуратура Житомирської області. Оперативний супровід — відділ по боротьбі з корупцією та організованою злочинністю Управління Служби безпеки України в Житомирській області.
У разі доведення вини, підозрюваному загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 6 до 10 років з конфіскацією майна.