Надрукувати
Категорія: Кримінал
Перегляди: 431

У Полтаві СБУ блокувала діяльність міжрегіонального конвертаційного центру, який «обслуговував» низку підприємств реального сектору економіки зі столиці, Київської, Полтавської та Хмельницької областей.

У ході досудового розслідування оперативники спецслужби встановили, що організатори конвертаційного центру зареєстрували понад 100 фіктивних структур. Через них клієнти отримували «послуги» з мінімізації податкових зобов’язань, формування незаконного податкового кредиту з ПДВ, а також виведення грошей у тінь та конвертації у готівку.
За попередніми підрахунками спеціалістів, щорічно організатори протиправного бізнесу проконвертовували понад 150 мільйонів гривень. Ковертцентр проіснував майже 2 роки. Фігуранти отримували за свої «послуги» 10-10,5% від суми.
Правоохоронці провели 24 одночасних обшуки, у ході яких вилучили понад 60 печаток підприємств із ознаками фіктивності, мобільні телефони, флеш-носії, жорсткі диски, чорнові записи та первинну фінансово-господарську документацію, які доводять проведення оборудки. В одного із кур’єрів конвертцентру вилучено гроші у різній валюті приблизно на 500 тисяч у гривневому еквіваленті.
Тривають слідчі дії.