Нещодавно начальника одного з відділів головного управління Державної фіскальної служби в Хмельницькій області і посадовця такого ж рівня головного управління Державної податкової служби в Хмельницькій області слідчі територіального управління Державного бюро розслідувань спіймали на торгівлі інформацією з обмеженим доступом.

«Дебеерівці» встановили, що в червні 2020 року названі посадові особи, незалежно один від одного, збували відомості про фінансово-господарські операції, постачальників та покупців певних суб’єктів господарювання (мається на увазі підприємства, фірми тощо). Дані з «Єдиного реєстру податкових накладних», який відповідно до законодавства є захищеною автоматизованою системою, вони передавали «замовникам» (конкурентам) на флеш-накопичувачах. Тож кожен з них підозрюється у несанкціонованому копіюванні інформації, яка обробляється в автоматизованій системі, і її організованому витоку. За торгівлю даними, вчинену особами, котрі мають право доступу до закритої інформації, настає відповідальність, передбачена ч. 2 ст. 362 та ч. 1 ст. 361-2 КК України, — штраф від 8500 до 17000 гривень, або позбавлення волі строком на три роки.
Процесуальне керівництво досудовим розслідуванням у кримінальному провадженні здійснює Хмельницька обласна прокуратура, оперативний супровід — Управління Служби безпеки України в Хмельницькій області.