У 37-річного жителя, до слова, раніше судимого за майновий злочин, села Горбасів Летичівського району правоохоронці вилучили коноплю. Чоловік запевняв, що рослини призначались для власного споживання.

Загалом поліцейські виявили та вилучили з будинку підозрюваного 269 кущів, три паперових згортки та поліетиленовий пакет з подрібненою речовиною, а також 61 кущ нарковмісної рослини викопали на подвір’ї господарства, інформують у секторі комунікацій ГУ Нацполіції в області. Усі вилучені речовини направили на експертизу.
Розслідування проводиться в рамках кримінального провадження, відкритого за ч. 1 ст. 309 (незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів без мети збуту) Кримінального кодексу України, санкція якої передбачає штраф від п’ятдесяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, або виправні роботи строком до двох років, або арешт строком до шести місяців, або обмеженням волі строком до трьох років, або позбавленням волі на той самий термін.