Надрукувати
Категорія: Кримінал
Перегляди: 376

колишньому керівництву Головного управління Пенсійного фонду України в Хмельницькій області у вчиненні кримінального правопорушення.

Ще у серпні 2020 року завдяки скоординованим Хмельницькою обласною прокуратурою заходам та належно спланованим розшуковим діям, слідчим управлінням Головного управління Національної поліції в області у взаємодії зі співробітниками управління Служби безпеки України в області та Управління стратегічних розслідувань Нацполіції в області викрито та припинено протиправну діяльність посадовців Головного управління Пенсійного фонду України в Хмельницькій області, які систематично одержували неправомірну вигоду від підлеглих працівників.
Отож, як повідомляють у Хмельницькій обласній прокуратурі, досудовим розслідуванням встановлено, що начальниця управління, яка очолювала установу майже 20 років, розробила злочинний план одержання від підпорядкованих працівників частини їхньої заробітної плати – надбавки за інтенсивність праці.
Для його реалізації до складу злочинної організації жінка залучила ще чотирьох своїх підлеглих, аби ті здійснювали контроль за обліком нарахування вказаної виплати та її надходженням членам угруповання.
Зважаючи на службову залежність, працівники були змушені виконувати неправомірні вимоги керівництва та упродовж січня-липня 2020 року передали спільникам близько 80 тисяч гривень.
Як повідомив начальник відділу обласної прокуратури Михайло Войтюк, на сьогодні стороною обвинувачення вживається комплекс заходів, спрямованих на завершення досудового розслідування.
Наразі всім вказаним особам повідомлено про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 3 ст. 255 (створення злочинної організації, участь та керівництво нею, вчинені службовою особою з використанням службового становища), ч. 4 ст. 28, ч. 3 ст. 368 (одержання службовою особою, яка займає відповідальне становище, неправомірної вигоди, поєднане з її вимаганням, вчинене злочинною організацією) Кримінального кодексу України.