За державну зраду, участь у терористичній  організації, незаконне поводження зі зброєю та найманство викритого контррозвідкою СБУ агента спецслужб РФ засудили до шести років позбавлення волі. Зловмисник, інформують  у прес-службі СБУ у Хмельницькій області, збирав розвіддані щодо підрозділів Збройних сил України і займався підготовкою до вчинення теракту на одному з військових об’єктів у Маріуполі.

Під час затримання у нього вилучили саморобний вибуховий пристрій, який він дістав зі спеціально облаштованого схрону. За висновками експертів, сила вибуху вилученого засобу ураження еквівалентна 12 гранатам Ф-1.
Досудове  розслідування встановило, що житель Донеччини, який брав участь у бойових діях проти сил АТО, був завербований представниками ФСБ РФ та за їхнім завданням прибув до Маріуполя для виконання розвідувальних і терористичних завдань.
Заходи з викриття зловмисника проводило управління Служби безпеки України в Хмельницькій області під процесуальним керівництвом обласної прокуратури.