За результатами розгляду позову Шепетівської окружної прокуратури судом визнано недійсним договір про використання сільгосппідприємством 130 гектарів землі державної власності.

Таким чином за втручання прокуратури аграрному ліцею на Хмельниччині повернуто земельну ділянку вартістю понад 9,4 млн грн..

Як зазначає пресслужба Хмельницької обласної прокуратури, ділянка на території Шепетівського району надана у постійне користування аграрного ліцею, представники якого неправомірно, не маючи на це жодних повноважень передали її товариству.

Визначення права для використання землі у комерційних цілях мало відбуватись виключно на конкурентних засадах з проведенням аукціону, а сторони уклали цей спірний договір про надання послуг з приховуванням фактичних орендних відносин.

«Відповідно до рішення господарського суду Хмельницької області суб’єкта господарювання зобов’язано звільнити ділянку вартістю понад 9,4 млн грн», - повідомив начальник відділу захисту інтересів дітей та протидії насильству обласної прокуратури Петро Нікітюк.