В обласному центрі водій напідпитку намагався патрульним запхати хабара

Близько третьої години ночі на вулиці Озерній нетверезий водій «ВАЗу» через привідчинене вікно службового поліцейського автомобіля жбурнув в салон правоохоронцям декілька тисяч гривень, мовляв гроші рішають усе. Не судилося, патрульні викликали на місце події слідчо-оперативну групу.

Інколи українським джигітам важко зупинитись, особливо під впливом оковитої. Здавалось би, порушив правила дорожнього руху – вмикай гальма і поводься спокійно, але де там!  Під час з’ясування стосунків запідозрили патрульні в твоєму організмі присутність алкоголю – не дихай! Звісно, це не можливо, тож клятий алкотестер «Драгер» показав 1,84 проміле. Та, наполегливому джигіту, потрібно було довести алкотестеру, що він не правий – невблаганний «Драгер» залишився при своєму, і тоді вже треба було зупинитись на цьому, але душа водія «ВАЗу» вимагала «справедливості» - гроші з кишені полетіли в салон поліціянтів і правопорушення вже з розряду адміністративних можна перекваліфікувати в кримінальне, бо психологічні гальма відмовили зовсім.

Як повідомляють у секторі комунікації поліції Хмельницької області

Під час складання адміністративних матеріалів сорокадворічний водій неодноразово пропонував патрульним неправомірну вигоду за непритягнення його до адміністративної відповідальності за частиною 1 статті 130 КУпАП.

Співробітники роти № 3 декілька разів наголошували чоловікові, що його дії мають кримінальний характер, проте громадянин не зупинився та жбурнув грошові кошти у відчинене вікно службового автомобіля.

 На нього патрульні склали адміністративні матеріали за частиною 1 статті 130 (Керування автомобілем в стані сп’яніння) КУпАП. А для документування факту пропозиції неправомірної вигоди викликали на місце слідчо-оперативну групу.

В подальшому слідчі Хмельницького райуправління поліції відкрили кримінальне провадження за ч. 1 ст. 369 (Пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі) Кримінального кодексу України. Наразі слідчі дії тривають.