Хмельничанка понесе відповідальність за шахрайство, вона приховала смерть матері та продовжувала отримувати соціальну допомогу.

Як повідомляє пресслужба Хмельницької обласної прокуратури, з 2014 року сорокаоднорічній жінці, яка доглядала за своєю матір’ю, призначили державну соціальну допомогу. Але  наприкінці 2015 року старенька померла, а жінка цей факт приховала та кожних пів року продовжувала подавати до Управління праці та соціального захисту населення Хмельницької міської ради заяви про виплату призначених коштів.

«Таким чином вона надлишково отримала понад 70 тис грн», - повідомив керівник окружної прокуратури Іван Комар, досудове розслідування у кримінальному провадженні проводилось слідчими Хмельницького районного управління поліції ГУНП в області. Тож на підставі зібраних матеріалів, окружною прокуратурою міста Хмельницького до суду направлено обвинувальний акт за фактом шахрайського заволодіння бюджетними коштами (ч. ч. 1, 2 ст. 190 Кримінального кодексу України).

  Довідково: ч. 2 ст. 190 Кримінального кодексу України передбачає альтернативні покарання у виді штрафу, виправних робіт на строк від 2 років, обмеження волі на строк до 5 років, позбавлення волі на строк до 3 років.