Надрукувати
Категорія: Кримінал
Перегляди: 527

Працівники кіберполіції Хмельницької області виявили чоловіків, які продавали заборонені та фальсифіковані лікарські препарати через 10 онлайн-аптек, повідомляє пресслужба Хмельницької поліції.

До поліції надійшла скарга від виробника лікарських засобів. Чоловік зазначив, що під логотипом його компанії продають фальсифіковану продукцію. Таким чином працівники кіберполіції знайшли правопорушників та здійснили обшуки у Хмельницькому та Волинській області, а саме у місцях: проживання шахраїв; утримання ліків; сall-центру онлайн-аптек. Під час обшуків було вилучено понад 1000 упаковок незареєстрованих в Україні медичних препаратів, банківські картки, комп’ютери та телефони.

Як з’ясувалося організатором незаконного збуту фальсифікованих медичних препаратів є 37-річний хмельничанин, який створив понад 10 онлайн-аптек, залучив до роботи операторів, які обробляли замовлення та створював продаж під іменами третіх осіб з інших міст. Прибуток шахрая нараховував близько двох мільйонів гривень у місяць.

Частина медпрепаратів, які продавали правопорушники, була заборонена для реалізації, зберігання та застосування на території України.

Наразі тривають слідчі дії та відкрито кримінальне провадження за фальсифікацію та обіг фальсифікованих лікарських засобів. На шахраїв чекає до 10 років позбавлення волі з конфіскацією майна.