Суд визнав винними двох жителів міста Хмельницького у вимаганні, незаконному виготовленні та зберіганні наркотичних засобів, психотропних речовин у великих та особливо великих розмірах, а також у придбанні та зберіганні обладнання, призначеного для виготовлення психотропних речовин, повідомляє пресслужба Хмельницької обласної прокуратури.

Двоє чоловіків вирішили підзаробити на жителі Хмельницького. Шахраї вимагали у нього 100 тисяч гривень з видуманих підстав, погрожуючи жорстокою розправою у разі не виплати. Чоловіки залякували потерпілого та сказали, що звернуться до поліції з фальсифікованими заявами щодо вчинення ним злочинів та розповсюдять інформацію серед рідних та знайомих.

Потерпілий відмовлявся сплачувати гроші боржникам, проте через страх фізичної розправи надіслав частину суми на картку зловмисників. Після передачі коштів шахраїв було виявлено та затримано.

Під час обшуку злочинців у одного з них було виявлено наркотики, психотропні речовини, прекурсори в особливо великих розмірах та обладнання для їх виготовлення.

Наразі одного з чоловіків засуджено до 3 років 6 місяців, іншого - до 5 років 1 місяця позбавлення волі з конфіскацією усього майна, окрім житла.