Працівники Територіального управління ДБР Хмельницького повідомили про підозру військовослужбовцю однієї з бронетанкових військових частин на Хмельниччині та його батькові, які викрали комплектовання до військової техніки на 1 млн. гривень.

Військовий викрадав комплектовання за вказівками батька, а вивозив їх з частини на власному автомобілі чи передавав їх батькові через огорожу. Той зберігав деталі у власному гаражі для подальшого продажу.

Правоохоронці провели 12 обшуків. Під час слідчих дій було виявлено та вилучено десятки вузлів та деталей, комплектуючих до військової броньованої техніки, а саме: прилади нічного бачення; гідропідсилювачі башт; генератори; перископи; оптичні прилади; засоби управління вогнем; світломаскувальні комплекти та інше.

Сума завданих державі збитків наразі встановлюється. За попередніми даними, загальна вартість викраденого майна становить приблизно 1 млн. гривень.

Досудове розслідування триває. Встановлюються інші особи, які можуть бути причетними до правопорушення, триває перевірка можливої відсутності іншого обладнання, деталей та комплектування військової техніки.

Батько військового підозрюється в організації, підбуренні та пособництві до викрадення військового майна, а військовий – у вчиненні вказаного правопорушення (ч. 3, 4, 5 ст. 27, ч. 3 ст. 410 КК України).

Санкції статей передбачають покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 12 років.

Процесуальне керівництво здійснює Хмельницька спеціалізована прокуратура у військовій та оборонній сфері Західного регіону України, оперативний супровід – СБУ.