За матеріалами СБУ суд визнав винним громадянина України, який шпигував на користь спецслужб Російської Федерації. Зловмисник збирав і передавав розвідувальну інформацію про українські військові підрозділи, що дислоковані на території Хмельниччини. 

Співробітники СБУ затримали ворожого агента на гарячому під час фільмування руху колони військової техніки одного з підрозділів Збройних сил України. 

Хмельницький міськрайонний суд визнав його винним у вчиненні злочину, передбаченого ч. 1 ст. 258-3 (участь у терористичній організації) Кримінального кодексу України. За даними слідства, затриманий сприяв НЗФ так званої «ЛНР» .

На початку 2021 він переїхав з Луганської області на Хмельниччину, де проживають його близькі родичі. Одразу ж ініціював співробітництво з бойовиками так званої «ЛНР». Шпигунську діяльність зловмисник вів під кураторством російських спецслужб. За дорученням «кураторів» збирав розвідувальну інформацію про Збройні сили України. Особливу увагу приділяв військовим частинам, які задіяні в операції Об’єднаних сил. Для зв’язку зі своїм інформатором «куратори» використовували закриті канали зв’язку, у тому числі, для відправлення електронних повідомлень.

У квітні-травні 2021 року зловмисник тричі передавав зібрану інформацію. Зокрема: детальні схеми територій розташування військових частин із зазначенням місця знаходження контрольно-пропускних пунктів, паркування транспортних засобів; інформацію про зберігання фугасів і мін; чисельність особового складу військових частин, тощо.

За надану інформацію агент регулярно отримував оплату переказами на платіжну карту одного з українських банків.

Вирок суду набрав законної сили. 

Викриття протиправної діяльності проводилося за процесуального керівництва Хмельницької обласної прокуратури.