Надрукувати
Категорія: Кримінал
Перегляди: 812

Шестимільйонні збитки й півтора десятка засуджених

14 кримінальних проваджень про вчинення корупційних кримінальних правопорушень,  три з них  - у бюджетній сфері, розслідувано впродовж року за процесуального керівництва окружної прокуратури міста Хмельницького. За результатами розслідування перед судом постали 15 осіб, 9 з яких були службовими особами підприємств різної форми власності. Загальна сума збитків завданих посадовцями становить майже шість мільйонів гривень.
Упродовж минулого року до суду скеровано п’ять обвинувальних актів у кримінальних провадженнях за надання чи пропозиції хабарів працівникам правоохоронних органів за уникнення відповідальності. Як-от, троє жителів обласного центру намагалися підкупити працівників патрульної поліції за уникнення відповідальності за керування у стані алкогольного сп’яніння та порушення карантинних вимог. Ті не взяли, натомість довелося сплатити по 17 тисяч гривень штрафу кожному.
Активно велася й робота щодо протидії адміністративним правопорушенням, пов’язаних з корупцією. Суд розглянув  79 справ вказаної категорії, за результатами розгляду яких 56 осіб притягнуто до відповідальності, інформують у прес-службі відомства. Також внесено чотири подання про усунення причин та умов, що сприяли порушенню вимог фінансового контролю, які задоволено та притягнуто 10 осіб до дисциплінарної відповідальності.