Працівниками рейдових груп Хмельницького ЛМГ складено 17 протоколів за порушення правил полювання, повідомляє пресслужба Хмельницького обласного управління лісового та мисливського господарства.

«У нашому підприємстві є дві основні рейдові групи. Вони працюють щоночі. Є рації, за допомогою яких працівники підтримують контакт, адже мобільний зв’язок доступний не скрізь. Також є нагрудні камери. Їх вмикають, аби був доказ того, що людина порушила правила. Для захисту працівники використовують спецзасіб “Терен”. Також є у нас камери-відеопастки, які ми розміщуємо в місцях найімовірніших порушень. При виявленні руху людини на електронну пошту надходить повідомлення, ми виїжджаємо й перевіряємо, що там відбувається», – розповідає начальник відділу з ОЗЛ ДП «Хмельницьке лісомисливське господарство» Владислав Горбачов.

Протягом поточного зимового періоду уже було складено 17 протоколів за порушення правил полювання на суму понад 6 тисяч гривень. Також було завдано збитків мисливцями на 8 тисяч гривень.

Зазвичай браконьєри не дуже хочуть визнавати свою провину, проте в результаті вони добровільно сплачують штрафи.

Наразі усі штрафи оплачені та збитки добровільно відшкодовані.

Проте головним залишається робота охоронців, оскільки вона є пересторогою правопорушень. Саме вона сприяє зменшенню випадків незаконної діяльності в лісі та зберігає природні багатства.