Надрукувати
Категорія: Кримінал
Перегляди: 330

Організована група незаконно вирубила, перевозила, зберігала та збувала деревину, а також зловживала службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки, повідомляє пресслужба Хмельницької обласної прокуратури.

Правопорушники вирубили близько 200 дерев. Шахраї знищували деревину і на території Національного природного парку «Подільські товтри». Збитків задано на суму понад 4,2 мільйона гривень.

В організованій групі взяли участь 7 осіб, очільником став 42-річний житель Кам’янець-Подільського району. Серед правопорушників були керівник підрозділу однієї із дорожніх служб та лісник, які повинні зберігати насадження. Взявши хабар вони замовчували факт незаконних порубок.

Правопорушникам загрожує від 5 до 7 років ув’язнення.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювалось слідчим управлінням Головного управління національної поліції у Хмельницькій області за оперативного супроводу співробітників Управління стратегічних розслідувань в Хмельницькій області ДСР Нацполіції України та Управління Служби безпеки України у Хмельницькій області.