Надрукувати
Категорія: Кримінал
Перегляди: 423

Оперативники управління стратегічних розслідувань ДСР НПУ спільно зі слідчими слідчого управління, оперативниками кримінальної поліції ГУНП в Хмельницькій області та силової підтримку спецпризначенців затримали членів злочинної групи з міжнародними зв’язками, які займалися виготовленням і збутом наркотиків.  Лідером групи був 59-річний мешканець м. Славута, громадянин рф.

Чоловік неодноразово притягувався до кримінальної відповідальності і мав широке коло зв’язків у кримінальному світі. Він чітко розподілив ролі серед членів групи: там були «хіміки», «закладчики», «фасувальники», «кур’єри». Правоохоронці задокументували близько двох десятків фактів збуту зловмисниками наркотиків. Щомісячний обсяг прибутку, який члени злочинної групи отримували від наркоторгівлі, становив понад 350 тисяч гривень.
Поліцейські одночасно провели 30 санкціонованих обшуків, у ході яких вилучили лабораторне обладнання, прекурсори, а також готову до реалізації «продукцію». Крім того — мобільні телефони, в яких зафіксовані факти злочинної діяльності фігурантів, чорнові записи, гроші, отримані злочинним шляхом.
Також у чоловіків вилучили не зареєстровану гладкоствольну, нарізну, травматичну зброю, набої різного калібру, мисливські ножі тощо. Зберігали вони її явно не для того, щоб обороняти країну від загарбників.
Наразі вісьмох фігурантів затримано. Їм вже оголошено про підозру за ч. 2 ст. 307 (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів) ККУ. Санкція статті передбачає до 10 років ув’язнення з конфіскацією майна. Зловмисників доправлено в суд для обрання запобіжного заходу.
Після проведення цілого ряду експертиз та слідчих дій буде вирішуватись питання про додаткові кваліфікації злочинної діяльності членів групи. Також проводиться робота по встановленню повного кола осіб, причетних до виготовлення і збуту наркотиків.
Також в процесі документування діяльності злочинної групи в поле зору працівників поліції потрапило чимало осіб з оточення зловмисників, які хоч і не були причетні до злочинної діяльності, але вели антисоціальний і паразитичний спосіб життя та старанно ухилятися від мобілізації. Ці чоловіки теж отримали від поліції профілактичний «подарунок» — повістку до військкомату. Спецоперація проводилась за підтримки УСБУ в Хмельницькій області.