У Національній академії Держприкордонслужби України відбувся 31-ий випуск офіцерів-прикордонників. Ще вчорашні курсанти отримали такі довгоочікувані лейтенантські зірки на погони та дипломи про закінчення прикордонного вишу. Серед них є ті, хто продовжує прикордонну династію своїх батьків, багато хто має чималі здобутки у спорті та чемпіонські титули, в строю також молоді офіцери – діти Героїв, які віддали життя за Україну в боротьбі з російським агресором.

Розпочалась урочиста церемонія традиційно із виконання присутніми гімну України, після чого єпископ Хмельницький і Кам’янець-Подільський, архієрей Православної церкви України Павло Юристий здійснив святу молитву.
Під час своєї промови голова Державної прикордонної служби України генерал-майор Сергій Дайнеко привітав молодих офіцерів із закінченням навчання та зазначив: «Ця війна продемонструвала, що російську агресію можна зупинити тільки адекватною силою і зброєю. І такою силою є український народ, його мужні Захисники та Захисниці. Вірю, що про кожного з вас говоритимуть, як про сильних бойовим духом офіцерів, котрі ведуть своїх підлеглих до звитяг та перемог, та які першими вийдуть на міжнародно визнаний кордон нашої Української держави». Очільник прикордонного відомства закликав вшанувати хвилиною мовчання пам'ять Захисників та Захисниць Батьківщини, які віддали своє життя за незалежність та недоторканість кордонів рідної країни.
Начальник 15 мобільного загону «Сталевий кордон» полковник Валерій Падитель під час вітального слова наголосив, що прийшов час гнати ворога з нашої землі, встановлювати кордони та забезпечувати їх охорону та оборону в майбутньому. Також, захисник Маріупольського гарнізону, підкреслив, що буде радий бачити молодих лейтенантів на посадах в «Сталевому кордоні», який він очолює.
За сумлінне виконання службових обов’язків та вагомий внесок у справу підготовки офіцерських кадрів кращих військовослужбовців академії було відзначено нагородами. Також, грамоти та цінні подарунки персоналу вишу вручили керівники військово-цивільної адміністрації та органів місцевого самоврядування.
Після проголошення присяги випускників Національної академії Держприкордонслужби України новоспечені лейтенанти попрощалися з бойовим прапором прикордонного вишу.
Випускники вже отримали призначення на посади у підрозділах та управліннях прикордонних загонів та вибули до місць проходження служби.
Тож щасливої дороги, випускники НАДПСУ 2023!