28 лютого Хмельниччина попрощалася з двома рятувальниками, які загинули внаслідок кривавої атаки ворогів-окупантів. Молоді хлопці були віддані до останнього подиху своїй професії і своєму покликанню — допомагати людям. Вічна пам’ять і доземний уклін мужнім нашим Героям без зброї.

Чергова атака клятих рашистів у ніч на 27 лютого принесла біду в обласний центр — ворожими безпілотними літальними апаратами вони обстріляли один із його об’єктів. «Під час ліквідації наслідків атаки на місці події на 22 році життя загинув пожежний-рятувальник Владислав Іванович Дворак, командир відділення 1-ї Державної пожежно-рятувальної частини міста Хмельницького, прапорщик служби цивільного захисту, — повідомляють у Головному управлінні Державної служби з надзвичайних ситуацій у Хмельницькій області. — Інший боєць ДСНС — 32-річний рятувальник Сергій Вікторович Севрук, пожежний-рятувальник, який також служив у 1-й Державній пожежно-рятувальній частині  Хмельницького, молодший сержант служби цивільного захисту помер на ранок у шпиталі від травм, несумісних із життям. За два місяці Сергію мало б виповнитися 32 роки. Без батька залишилися дві маленькі донечки. Ще троє вогнеборців зазнали поранень різного ступеня важкості. Наразі двоє з них перебувають у лікарні».
А 28 лютого рідні та близькі мужніх надзвичайників, а також рятувальники Хмельниччини, всі силові відомства віддали останню шану двом рятувальникам, які загинули під час виконання службових обов’язків.
 У своєму вечірньому зверненні Президент України Володимир Зеленський висловив співчуття з приводу загибелі рятувальників у Хмельницькому.
«Доба почалася з атаки іранськими дронами. Із них більшість — вдалося збити. Одинадцять із чотирнадцяти. На жаль, були і влучання. Поранені троє працівників ДСНС у Хмельницькому, двоє загинули. Мої співчуття родинам», — наголосив глава держави.
Біль та сум колег — великої родини рятувальників —  вилилися їхніми проникливими словами: «Останній звук сирени, якого вони вже не чують, остання шана від колег, які ще два дні тому зустрічали їх рукостисканням, остання шана на колінах… Смертельний лютий, який продовжується вже другий рік поспіль… Співчуття рідним та близьким. Вічна шана Героям!»