Нещодавно не лише нашу державу, а й увесь світ сколихнуло відео розправи над українським військовополоненим, яке відзняли та поширили в Інтернеті нелюди, кати-рашисти.

Беззбройного нашого захисника, якого орда взяла в полон, за фразу «Слава Україні!» жорстоко вбили. Єдине, що встиг зробити наш воїн перед смертю, це викурити цигарку. Хоча не до кінця… Автоматна черга росіян прямо в голову, без права на життя… І все… Ось якою ціною сьогодні наші захисники здобувають таку очікувану для всіх перемогу, вони помирають в муках, віддають найдорожче та гинуть зі словами «Слава Україні!» на вустах. Його ім’я деякий час не могли встановити, не відоме і місце, де путінські вояки вчинили страшну розправу. Від відео кров холоне… А найбільше болить, що обличчя військового впізнають рідні, знайомі чи друзі.
Президент України Володимир Зеленський у своєму зверненні наголосив: «…Окупанти по-звірячому вбили воїна, який хоробро сказав їм у вічі: «Слава Україні!» Хочу, щоб ми всі разом, у єдності, відповіли на його слова: «Герою слава! Героям слава! Україні слава!
І ми знайдемо вбивць».
Своєю чергою уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець також відреагував на відео розстрілу українського воїна. Він сказав, що розстріл українського військовослужбовця, який потрапив у полон, — це пряме порушення Женевських конвенцій.
— Коли у всьому світі слова «Слава Україні» викликають повагу та гордість, росіяни за українське гасло розстрілюють. Дуже боляче дивитись на те, що роблять з нашими людьми окупанти. Мета України, як і всього демократичного світу, — притягнення росії до відповідальності», – заявив омбудсмен.
Дмитро Валерійович також розповів, що відео вже надіслано міжнародним партнерам і колегам-омбудсменам для підтвердження чергового кривавого злочину росіян.
Після тривалих пошуків Сухопутні війська Збройних сил України оприлюднили інформацію про встановлення особи розстріляного українського військового. За попередніми даними, загиблим є військовослужбовець 30-ї окремої механізованої бригади Тимофій Миколайович Шадура.
Тимофій Шадура вважається зниклим безвісти з 3 лютого 2023 року після бойових дій в районі міста Бахмут.
Зараз тіло нашого військовослужбовця знаходиться на тимчасово окупованій території. Остаточне підтвердження особи може бути встановлене після повернення тіла та проведення відповідних експертиз.
Командування 30-ї окремої механізованої бригади та побратими Героя висловлюють щирі співчуття його рідним та близьким. Помста за нашого Героя буде невідворотною.