Надрукувати
Категорія: Новини
Перегляди: 1981

З перших днів повномаштабної війни вчителі та працівники Плужненського ліцею ім. Р. Й. Бортника підтримували захисників рідної землі. Опанувавши техніку плетіння сіток, узялися до роботи. Допомагали їм жителі навколишніх сіл.

Згодом у приміщенні навчального закладу з’явився пункт благодійної допомоги тимчасово переміщеним особам. Їм надали не лише матеріальну допомогу, а й психологічну підтримку.
— Жителі громади приносили продукти, засоби гігієни, одяг, взуття, постільну білизну, — розповідала Зоя Васильчук, заступник директора з виховної роботи Плужненського ліцею. — І місцеві жителі, і переселенці разом готували різноманітні страви, які відправляли у різні куточки України. — Нашу допомогу отримували військовослужбовці ЗСУ та тероборони, і поранені, які лікувалися у госпіталі, і мирні жителі, які потрапили у скрутне становище.
Не стоять осторонь і вихованці ліцею. Вони долучилися до благодійного ярмарку, під час якого зібрали понад 22 тисячі гривень. Усі кошти перерахували військовій частині А0536, де служать односільчани, — продовжувала Зоя Михайлівна.
Юні волонтери приєдналися і до збору бляшанок та воску для виготовлення окопних свічок. А для 110-ої бригади 7 роти на зібрані кошти закуплені термошузи.
Нещодавно працівники ліцею та їхні батьки придбали 100 пар шкарпеток, сплели шість маскувальних сіток і передали 14-му стрілецькому батальйону “Полісся”.
Ще чимало добрих справ на рахунку ліцеїстів та їхніх вихователів, які наполегливо і завзято продовжують свою волонтерську місію.
— Сподіваємося, що спільними зусиллями піднімемо бойовий дух наших захисників, — запевнила Зоя Васильчук, — здолаємо ворога, здобудемо Перемогу, відбудуємо країну.