У Хмельницькій міській територіальній громаді створена мобільна бригада з вивчення потреб важкопоранених захисників, звільнених із лав ЗСУ, в рамках Програми соціальної підтримки осіб, які захищали незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України, а також членів їх сімей на 2021-2025 роки та Програми підтримки членів сімей загиблих (померлих) ветеранів війни, членів сімей загиблих (померлих) Захисників і Захисниць України мешканців Хмельницької міської територіальної громади «Родини Героїв» на 2023-2025 роки. До її складу входять представники Управління праці та соціального захисту населення, Управління охорони здоров’я та Хмельницького міського центру соціальних служб.

Однією з основних функцій мобільної бригади є допомога військовим та їхнім родинам у пошуку відповідних ресурсів, які можуть бути доступні їм через урядові та недержавні організації.
Мобільна бригада надає комплексну медичну, психологічну, соціальну підтримку та допомогу. Відвідує Захисників і Захисниць, аби визначити стан та потреби цих осіб та їхніх сімей. Окрему увагу приділяють проблемам членів сім’ї Захисника: стану здоров’я, забезпечення освітніми послугами дітей, потребу в оздоровленні та психологічній допомозі, а також у вирішенні питань працевлаштування. Фахівці надають всю наявну інформацію про їхні права, державні, обласні та міські програми підтримки.
Крім того, мобільна бригада може допомогти військовим та їхнім родинам зв’язатися з іншими військовими та ветеранами, які можуть надати корисну підтримку та поради. Розглядається різна проблематика, починаючи від потреби у проведенні медичних операцій, реабілітації, а також працевлаштування, забезпечення технічними засобами реабілітації тощо.
Усі потреби, які будуть виявлені під час відвідувань Захисників та Захисниць, беруть в опрацювання структурні підрозділи Хмельницької міської територіальної громади.

Детальнішу інформацію можна отримати за номерами телефонів: 15-50; 067-133-75-50 ( цілодобово).