Материнство - найвідповідальніша та найприємніша місія жінки на планеті. Немає у світі більшої любові, ніж материнська. Мама – найголовніша людина в житті кожного. Саме завдяки мамам у нас є майбутнє.

До Дня матері та Міжнародного дня сім’ї Управління праці та соціального захисту населення спільно з Управлінням культури і туризму міської ради організували святковий захід, на який запросили жінок Хмельницької міської територіальної громади, які мають почесне звання «Мати-героїня». У подарунок від міської влади всі учасниці зустрічі, 140 родин, в яких виховується п’ятеро і більше дітей, отримали продуктові набори і вітальні листівки від міського голови Олександра Симчишина.
З теплими словами привітання до багатодітних жінок звернулася керуюча справами виконавчого комітету Юлія Сабій, яка є також багатодітною мамою, дякуючи кожній з них за материнську ніжність і любов, турботу та виховання дітей у сім’ї.
Матерів-героїнь також вітали концертними номерами від вихованців Хмельницької школи мистецтв.
Сьогодні у місті проживає майже 2000 багатодітних сімей, в яких виховуються 6500 дітей. У 280 сім’ях виховується четверо і більше дітей.