АТ «Укрпошта» презентувала серію благодійних аудіолистівок, що “говорять” голосами сучасних українських героїв, які стали символами боротьби на військовому, волонтерському, медичному, економічному та інформаційному фронтах. Проєкт складається з 12 листівок, кожна з яких містить QR-код, який веде на аудіо з історією. Так традиційні листівки оживають і голосами героїв звертаються до всіх українців, нагадуючи, як важливо продовжувати боротися. Ідея створення “голосових” листівок належить креативній команді MO3GI Group, що виступає партнером проєкту. Кожна листівка випущена тиражем всього 10 тис. штук. Весь прибуток буде спрямовано на закупівлю залізних пташок для Збройних сил України. Листівку можна відправити в будь-яке місто чи країну, і таким чином, голоси українських героїв зазвучать по всьому світу.

У проєкті «Борітеся — вже поборюєте» зібрані історії сучасних героїв України. Це історія волонтерки Тати Кеплер, яка з початку повномасштабного вторгнення разом зі своєю командою об’їздила близько сотні населених пунктів – сірі зони, звільнені від росіян, ті, в які не доїжджають ані інші волонтери, ані лікарі. Це історія відомого всім пілота-винищувача, майора повітряних сил ЗСУ Вадима Ворошилова «Karaya», який знищив 5 ворожих дронів на Вінниччині, відвівши від міста свій літак. Ще одна історія, яка демонструє силу та незламність духу, належить військовому Олександру Будьку з позивним «Терен», який внаслідок влучення російського снаряду втратив обидві ноги і зараз готується брати участь у спеціальних змаганнях для військових. Голос «Азовсталі» Катерина Поліщук «Пташка», яка, обороняючи Маріуполь, потрапила у полон та не зламалася, також розповість свою надихаючу історію. Одним з героїв листівок став і легендарний командир полку «Азов» Денис Прокопенко «Редис», історію якого записала дружина Катерина. Ігор Лаченков – журналіст та автор каналу «Лачен пише», який у свої 23 роки збирає мільйони гривень за добу на потреби ЗСУ, розповість, що мотивує його продовжувати боротьбу на інформаційному фронті. Ще одна героїня проєкту – співачка та військова Анастасія Шевченко, більш відома як Стасік, яка заспівала одну з найвідоміших пісень війни “Колискова для ворога”.
У проєкті також представлені листівки, присвячені тим, хто вже майже рік сталево тримає оборону Східного напрямку («Оборонці»), тим, хто відновлює рух у тилу та на деокупованих територіях, тим, хто щодня рятує життя, хто відкриває двері свого бізнесу, та тих, хто поновлює електромережі після обстрілів, забезпечуючи українців теплом та світлом.
Спеціально для створення листівок були запрошені 12 ілюстраторів MO3GI Group, кожен з яких привніс відчуття свого власного візуального стилю, щоб посилити сенс історій, які розповідали герої. І хоча кожна листівка має свій авторський підпис, надзвичайна краса й емоційність є результатом спільної творчості. Так, наприклад, одну з таких листівок, а саме листівку з командиром Азову Денисом Прокопенко, намалювала його дружина Катерина.
Інформаційним партнером проєкту «Борітеся — вже поборюєте» виступило онлайн-медіа “Свідомі”, журналісти якого взяли на себе велику частину з реалізації проєкту, а саме — спілкування з героями.
Придбати «Листівки Героїв» із зображенням героїв можна в центральних відділеннях Укрпошти в обласних центрах та на сайті https://postmark.ukrposhta.ua/ Вартість листівки – 40 грн. Весь прибуток буде спрямовано на дрони для Збройних сил України.