Надрукувати
Категорія: Новини
Перегляди: 1309

Відчути себе козаками — кмітливими, спритними, витривалими, зануритися в атмосферу славної історичної минувшини мали можливість учасники дитячо-юнацької військово-патріотичної гри “Сокіл” (Джура) з восьми освітніх закладів Летичівщини.

У селі Головчинці Меджибізької громади на базі центру “Берег надії” 72 учні середньої та старшої вікових груп змагалися в знаннях із історії України, мистецькому конкурсі, демонстрували вправність у наданні першої медичної допомоги, спортивній підготовці. Конкурс пісні та строю також був одним із етапів змагань всеукраїнської патріотичної гри “Сокіл” (Джура).
Патріотичний табір “Летичівська Січ” і справді сповнився духом завзяття, командної єдності й жаги до перемоги. За підсумками змагань у середній віковій групі (11-14 років) перше місце виборов рій “Вовки” Летичівського ліцею № 2, друге місце посів рій “Козацька фортеця” Сусловецького ліцею, третє — рій “Патріот” Гречинецького НВК. А в старшій віковій групі (15-17 років) першим став рій “Кіборги” Летичівського ліцею № 1, друге місце журі присудило “Козацькій чайці” Летичівського ліцею № 3, третє — рою “Вовки” Летичівського ліцею № 2. Лідери змагань і в особистому, і в командному заліках були нагороджені дипломами та подарунками.
Переможці І етапу Все- української дитячо-юнацької військово-спортивної патріотичної гри Українського козацтва “Сокіл” (Джура) продовжать змагатися в наступному етапі змагань, що відбуватиметься на території Гуменецької громади Кам’янець-Подільського району.
Незабутні миті змагань, радість спілкування, нові знайомства, досвід вишколу, чудові враження — все це виховує молоде покоління патріотів і духовно збагачує нащадків козацького роду. Всі вони висловлювали вдячність Збройним силам України за подаровану можливість взяти участь у патріотичному заході.