Вони захищали нас, тепер — наша черга підтримати їх.  Грузин Георгій Папунашвілі  (він уже 37 років мешкає у Хмельницькому) пішов в АТО добровольцем ще у 2014-му. Бо не мав сили спостерігати як гинуть наші юнаки. Офіцер-розвідник, він був для українських солдат зразком справжнього патріота, вчинками своїми демонструючи,  як треба любити Батьківщину. Одночасно був для них батьком, оберігаючи їхні життя (у травні цього року йому виповниться 60).

 —  Гіві — як сонце, уміє всіх зігріти, — розповідає про нього волонтер Наталя Рибцова. — Безстрашний, мужній, любить Україну, як свою рідну землю. Він був поранений, зазнав контузії. І виявилося, що йому необхідна операція на серці. Коли Гіві дізнався, скільки це коштує, то відразу ж відмовився від лікування. Але трапляються справжні дива: після Різдва, виходячи від нього з лікарні, я зустрілася з гуртом колядників. І розповіла про героя. А через кілька днів мені подзвонили й повідомили, що є людина, яка може частково оплатити операцію. Ви не уявляєте, яке це щастя! Збирали все, що могли. Операцію зробили (особлива подяка кардіохірургу Андрію Кланці), і тепер Гіві уже ходить, потихеньку відновлює сили. Але попереду —  довготривала реабілітація, яка теж потребує чимало грошей. Тому звертаємося до усіх подолян із проханням допомогти. Розуміємо, час важкий, але на схід Гіві пішов, аби захистити нас і наших дітей.
 Кошти для Георгія Георгійовича Папунашвілі просимо перераховувати на його картковий рахунок у Приватбанку: 4149 4978 3737 1501.
 Наталя розповіла про ще одного героя, учасника АТО, якого необхідно підтримати. Хмельничанин Ігор Остапов (йому лишень 26 років!) вижив у пеклі Дебальцівського оточення, був контужений. Довго лікувався, однак втома, безсилля, головні болі продовжували його терзати. І ось не так давно лікарі встановили страшний діагноз: онкозахворювання. Лікування уже розпочато, але воно дуже важке й тривале.  Разом з тим,  відповідну  променеву терапію можна отримати або за кордоном, або у платних клініках. Отже знову потрібні кошти.
 Врятуймо хлопцю життя! Усі, хто має добре серце, відгукніться. Гроші можна перераховувати на картковий рахунок у Приватбанку: 5168 7572 0914 0492.  Телефон батька Ігоря — Олександра Івановича: 098 283 62 87. З усіх питань можна звертатися до волонтера Наталі за телефоном: 067 381 75 07.